2011-07-09

Raudona nerta kepurytė - skrybėlaitė apie 1 metukų mergytei

Nėriau iš MAXI nėrimo siūliukų su 2,5 Nr. vąšeliu.
Rinkausi šią schemutę, tik kai kur keičiau, nes čia iš storesnių siūliukų nerta
Trumpai aprašysiu:
Pirmas 10 eilių nėriau pagal schemą,o 11-toj eilėj, ten kur parodyta, kad turėtų įsivert juostelė, vietoj 2 pynelės kilpučių visur nėriau po 3 kilputes.
Tada tas eiles su burbuliukais, kur parodytos 4 eilės, aš nėriau - 12 eilių. O toj eilėj kur turi įsivert juostelė, vėl nėriau po 3 kilputes. Toliau vėl kaip parodyta ven stulpeliais su užmetimu, tik ne 3, o 4 eiles. Paskutinės burbuliukų eilės nedariau, o paprastai užbaigiau vėžio žingsniuku.

Va kaip turėtų gautis pagal  schemą:

Ai ir dar gi gėlytė, aprašymas iš osinka forumo:
Kaip pagrindas imama ši schemutė:

o neriama taip:
Nuneriam 69 pynelės kilputes (p.k.),
1eilė. Į 5-tą p.k. neriame 1 st. su užm., tada 1 p.k., tada 2 st.su užm. atskirti 1 p.k., į kas antrą p.k. Taip iki eilės galo.
2 eilė.Išneriam 3 p.k., apsukam ir į pirmą porą neriam dar vieną st.su užm. tada 3 p.k. ir 2 su užm.Taip iki eilės galo, į kiekvieną prieš tai buvusių stulpelių porą neriam 2 st.su užm, 3 p.k., 2 st. su užm.

3 eilė. Į kiekvieną praeitos eilės stulpelių porą neriame po 9 st. su užm. Na ir galiausiai susukam.

Aš visad palieku ilgesnius siūlų galusr pradedant ir užbaigiant darbelį, ir paskui su stora adata užkaišau siūlą, arba kaip šiuo atveju panaudojau juos ir susukimui ir prisiuvimui. Sėkmės;)

3 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Sveiki, norėčiau sužinoti kaip tie burbuliukai padaromi, baltos kepurtytes. Kaip ten siūlai susikeičia?

UgNele rašė...

Tie burbuliukai tokie patys kaip ir raudonos. nerta pagal schemutę (3 pynelės kilpos, du stulpeliai su užmetimu ir pertraukta per visus tris iškart). tik gal siūlai storesni, tai šiek tiek kitaip atrodo. :)

Anonimiškas rašė...

Ačiū :)